Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vláda bude rokovať o investoroch aj o nominácii Klusa na člena EDA

Na snímke dočasne poverený premiér SR Eduard Heger (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Ďalším bodom rokovania by mal byť návrh na pristúpenie Slovenska k dohovorom týkajúcim sa potláčania protiprávnych činov súvisiacich s medzinárodným civilným letectvom vrátane únosov lietadiel.

Bratislava 31. januára (TASR) - Záujemca o získanie postavenia investičného partnera štátnej podpory nájomného bývania musí mať aktíva počas piatich rokov aspoň vo výške jednej miliardy eur. Aj to je jedným z kritérií na výber investičných partnerov na základe zákona o štátnej podpore nájomného bývania, o ktorom bude v utorok opätovne rokovať vláda. Kabinet dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) už podobný materiál schválil začiatkom decembra. Pre formálnu chybu ho však musel zrušiť a prijať nanovo.

Podobne bude vláda po druhý raz schvaľovať aj zmluvy s prvými dvomi investormi, ktorými sú poisťovňa Kooperativa a rakúska spoločnosť WBG Wohnen und Bauen Gesellschaft.

Kabinet sa bude zaoberať aj nomináciou bývalého štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martina Klusa na člena Európskeho dvora audítorov (EDA). Návrh podalo Ministerstvo financií SR.

Ďalším bodom rokovania by mal byť návrh na pristúpenie Slovenska k dohovorom týkajúcim sa potláčania protiprávnych činov súvisiacich s medzinárodným civilným letectvom vrátane únosov lietadiel. "Protokol reaguje na zhoršujúcu sa situáciu a nárast počtu protiprávnych činov proti bezpečnosti civilného letectva," uviedol rezort spravodlivosti v predkladacej správe k návrhom.