Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Vláda bude schvaľovať štátny záverečný účet

Na snímke uprostred zľava podpredseda vlády, minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS), podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD), predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) počas rokovania vlády. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kabinet sa bude zaoberať aj informáciou o plnení Stratégie deinštitucionalizácie systému sociálnych služieb.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 8. mája (TASR) - Príjmy štátneho rozpočtu vlani dosiahli výšku 23,69 miliardy eur a výdavky 31,36 miliardy eur. Slovensko tak v roku 2023 hospodárilo so schodkom štátneho rozpočtu vo výške 7,67 miliardy eur, čo je 4,9 % hrubého domáceho produktu (HDP). Vyplýva to z návrhu štátneho záverečného účtu, o ktorom bude v stredu rokovať vláda.

Kabinet sa bude zaoberať aj informáciou o plnení Stratégie deinštitucionalizácie systému sociálnych služieb. Väčšina cieľov stratégie sa podľa materiálu predloženého ministerstvom práce sociálnych vecí a rodiny priebežne plní.

K materiálom predloženým na rokovanie vlády by ešte mohlo pribudnúť napríklad predstavenie zmeneného projektu univerzitnej nemocnice v Bratislave. Na štvrtkovej (2. 5.) hodine otázok v Národnej rade SR ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) uviedla predpoklad, že projekt bude bodom programu najbližšieho zasadnutia kabinetu.