Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Vláda Igora Matoviča vystrieda kabinet Petra Pellegriniho

Na snímke uprostred vľavo prezidentka SR Zuzana Čaputová prijila od odchádzajúceho predsedu vlády SR Petra Pellegriniho (uprostred vpravo) demisiu vlády SR 20. marca 2020 v Prezidentskom paláci v Bratislave. Na snímke stredný rad zľava podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák, minister obrany Peter Gajdoš, ministerka vnútra Denisa Saková a minister financií SR Ladislav Kamenický. Zadný rad zľava minister hospodárstva Peter Žiga, minister doprava Árpád Érsek, ktorý bol poverený riadením ministerstva životného prostredia, minister spravodlivosti Gábor Gál, ministerka kultúry Ľubica Laššáková, ministerka školstva Martina Lubyová. Foto: TASR - Michal Svítok

Parlamentné voľby sa na Slovensku konali 29. februára.

Bratislava 21. marca (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje novú vládu. Kabinet Igora Matoviča vystrieda vládu Petra Pellegriniho, ktorá už podala demisiu. Dopoludnia má koalícia v zložení OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí podpísať na Bratislavskom hrade koaličnú dohodu.

Matovič si úrad od Pellegriniho prevezme popoludní, keď má zasadnúť aj vláda. Noví ministri si po stretnutí na vláde prevezmú svoje rezorty.

Parlamentné voľby sa na Slovensku konali 29. februára. Vyhralo ich OĽaNO, ktorému sa podarilo zostaviť vládu s ústavnou väčšinou v parlamente. Hnutie má v kabinete okrem premiérskeho kresla sedem ministerstiev. Sme rodina a SaS obsadia po tri rezorty a Za ľudí bude viesť dve ministerstvá. Hnutiu Sme rodina pripadol ešte post predsedu parlamentu, ktorý obsadil Boris Kollár.