Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

J. Hoľka odvolali z funkcie šéfa úradu rezortu obrany SR

Ján Hoľko, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Návrh ministra obrany na ich odvolanie a vymenovanie v stredu schválila vláda.

Bratislava 25. marca (TASR) - Ján Hoľko končí vo funkcii generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva obrany (MO) SR. Nahradí ho Peter Kozák. Návrh ministra obrany na ich odvolanie a vymenovanie v stredu schválila vláda.

Materiál pripomína, že podľa zákona o štátnej službe je predpokladom vymenovania do funkcie generálneho tajomníka služobného úradu bezúhonnosť, dosiahnutie vysokoškolského vzdelania druhého stupňa, získanie praxe troch rokov vo verejnej správe a tri roky praxe v riadiacej funkcii. "Predkladaný kandidát na funkciu generálneho tajomníka služobného úradu preukázal splnenie uvedených zákonných predpokladov," doplnili.

Peter Kozák doteraz pracoval na Ministerstve životného prostredia SR ako riaditeľ odboru legislatívy, priblížila hovorkyňa MO SR Danka Capáková. V minulosti pôsobil sedem rokov v rezorte obrany, prevažne v právnej oblasti.

Nový generálny tajomník má právnické vzdelanie, tretí stupeň vysokoškolského vzdelania získal v oblasti medzinárodného práva. Je členom Slovenskej spoločnosti pre medzinárodné právo pri Slovenskej akadémii vied. Do novej funkcie nastúpi zajtra.