Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

M. Krajniak zrejme podporí odvolávanie šéfa inšpekcie Adriána Sz.

Na archívnej snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) v Bratislave 26. apríla 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ministerstvo vnútra SR informovalo, že minister Roman Mikulec (OĽANO) predloží na rokovanie vlády návrh na odvolanie šéfa inšpekcie.

Bratislava 9. júna (TASR) - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) zrejme podporí návrh na odvolanie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Adriána Sz. z funkcie. Povedal to pred stredajším rokovaním vlády.

"Je postavený mimo službu, lebo je obvinený. Ak je mimo službu, nemôže riadiť inšpekciu," povedal Krajniak o Adriánovi Sz. Podľa vlastných slov uvidí, ako bude vyzerať návrh na jeho odvolanie vláde a zrejme ho podporí.

Ministerstvo vnútra (MV) SR v utorok (8.6.) informovalo, že minister Roman Mikulec (OĽANO) predloží na stredajšie rokovanie vlády návrh na odvolanie šéfa inšpekcie. Dôvodom je, že voči nemu bolo začaté trestné stíhanie a vznesené obvinenie vo veci pokračovacieho zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa a zločinu prijímania úplatku.

Národná kriminálna agentúra zadržala Adriána Sz. minulý týždeň. Celkovo obvinila troch ľudí. Korupčná trestná činnosť mala spočívať "v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne vo výške 20.000 eur". Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku rozhodol, že nebude stíhaný väzobne. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.