Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Vláda navrhla M. Šefčoviča za kandidáta SR za člena Európskej komisie

Na archívnej snímke kandidát na prezidenta SR Maroš Šefčovič. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Šefčovič zastupuje Slovenskú republiku v Európskej komisii od roku 2009. V súčasnosti je podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za oblasť Energetickej únie.

Bratislava 19. júna (TASR) – Vláda na svojom rokovaní v stredu schválila nomináciu Maroša Šefčoviča za kandidáta Slovenskej republiky za člena Európskej komisie na funkčné obdobie 2019 - 2024.




Šefčovič zastupuje Slovenskú republiku v Európskej komisii od roku 2009. V súčasnosti je podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za oblasť Energetickej únie.

Súčasťou schvaľovacej procedúry je zaslanie nominačného listu slovenskej vlády Európskej komisii s menom navrhnutého kandidáta.

Ako sa píše v liste premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) do Bruselu, premiér verí, že Šefčovičove doterajšie skúsenosti, profesionalita, osobné a morálne kvality budú opäť kvalitným príspevkom Slovenska do úspešného pôsobenia novej Komisie. Po rokovaní vlády Pellegrini poukázal na to, že Šefčovič je skúsený diplomat a profesionál, ktorý už dvakrát po sebe reprezentoval Slovensko v Európskej komisii. "Jeho práca je vysoko hodnotená a rešpektovaná," zhodnotil premiér.

"Myslím si, že tak ako doteraz patril k tým najúspešnejším komisárom, som presvedčený, že táto nominácia SR je správna a dobrá nielen pre SR, ale aj pre samotnú Európsku komisiu," uzavrel Pellegrini. Ako doplnil, "ak Šefčoviča posvätí po vypočutí aj Európsky parlament, bude patriť k tým najskúsenejším komisárom."