Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Nevyčerpané peniaze použije múzeum letectva na sanáciu

Na snímke v pozadí sprava minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO), predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) a podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) počas 34. rokovania vlády SR v Bratislave 7. októbra 2021. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Je to prvé a jediné múzeum civilného a vojenského letectva na Slovensku, nachádza sa v areáli Letiska Košice.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Nevyužité rozpočtové prostriedky Ministerstva kultúry SR vo výške 954 805 eur, ktoré boli v roku 2018 určené na výstavbu provizórnej haly v Múzeu letectva a dopravy v Košiciach, použije Slovenské technické múzeum (STM) na rekonštrukciu, modernizáciu a stavebné úpravy objektov vo svojej správe. Zmenu účelového použitia nevyčerpaných kapitálových výdavkov v stredu schválila vláda.

Rezort kultúry pripomenul, že finančné prostriedky pôvodne poskytol STM v roku 2018 rozpočtovým opatrením v celkovej sume 1.020.000 eur. Na základe žiadosti múzea predložilo MK návrh na súhlas vlády s použitím nevyčerpanej časti na odstránenie havarijných stavov, rekonštrukcie a sanácie objektov v správe múzea.

Múzeum letectva a dopravy v Košiciach je expozíciou Slovenského technického múzea. Je to prvé a jediné múzeum civilného a vojenského letectva na Slovensku, nachádza sa v areáli Letiska Košice.