Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Súdna rada môže použiť nevyčerpaných 90.000 eur inak ako plánovala

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Nevyčerpané financie môže po novom Súdna rada využiť v programe Organizácia súdnictva a postavenie sudcov.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Súdna rada SR môže použiť nevyčerpaných 90.000 eur z roku 2019 na nákup osobných motorových vozidiel, rozšírenie ich vybavenosti pre predsedu rady a nový organizačný útvar. Zmenu účelu použitia kapitálových výdavkov v stredu odsúhlasila vláda.

Výdavky boli pôvodne určené na nákup výpočtovej techniky a na rekonštrukciu a modernizáciu výpočtovej a telekomunikačnej techniky v rámci programu Informačné technológie.

Nevyčerpané financie môže po novom Súdna rada využiť v programe Organizácia súdnictva a postavenie sudcov. Zaplatiť z nich plánuje nákup osobných motorových vozidiel a rozšírenie ich vybavenosti pre predsedu Súdnej rady SR. Má ísť o náhradu za auto z roku 2016.

Prostriedky sú určené aj na nový organizačný útvar, ktorý vznikol v rámci organizačnej štruktúry Kancelárie Súdnej rady SR v roku 2021 v súvislosti s konaniami vo veciach majetkových pomerov sudcov. "Zamestnanci tohto útvaru ich budú využívať na účely plnenia služobných úloh v rámci celého územia Slovenskej republiky," uvádza sa v materiáli.