Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vláda odsúhlasila zmenu účelu výdavkov na auto pre šéfa Súdnej rady

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Pôvodne boli tieto kapitálové výdavky určené na obstaranie softvéru a na rekonštrukciu a modernizáciu komunikačnej infraštruktúry.

Bratislava 7. júna (TASR) - Vláda v stredu odsúhlasila zmenu účelu použitia časti kapitálových výdavkov Kancelárie Súdnej rady SR z roku 2021. Prostriedky majú byť použité na obstaranie ekologického osobného automobilu pre predsedu Súdnej rady SR. Výdavkový limit je vo výške 86.400 eur vrátane DPH.

"Vzhľadom na vek a amortizáciu motorového vozidla (rok výroby 2016), ako aj z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti a ochrany ústavného činiteľa je nevyhnutné obstarať nový osobný automobil pre predsedu Súdnej rady SR," zdôvodnila Kancelária Súdnej rady SR potrebu zmeny účelu použitia kapitálových výdavkov.

Pôvodne boli tieto kapitálové výdavky určené na obstaranie softvéru a na rekonštrukciu a modernizáciu komunikačnej infraštruktúry. "Vzhľadom k tomu, že z časového a vecného hľadiska, ako aj z dôvodu náročného procesu verejného obstarávania nebude možné tieto prostriedky v plnom rozsahu použiť na pôvodne stanovený účel do konca roku 2023," dodala Kancelária Súdnej rady SR.