Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vláda odvolala štátnu tajomníčku rezortu kultúry Kumanovú

Na snímke podpredsedníčka vlády SR a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) počas rokovania 27. schôdze vlády SR 25. augusta 2021 v Bratislave. Foto: TASR – Martin Baumann

Návrh personálnej zmeny kritizovala frakcia okolo Márie Kolíkovej, odvolanie vníma ako trest za to, že Kumanová podporovala zvolanie mimoriadneho snemu strany.

Bratislava 25. augusta (TASR) – Štátna tajomníčka Ministerstva kultúry SR Zuzana Kumanová v stredu končí vo svojej funkcii. Návrh na jej odvolanie a zároveň menovanie jej nástupkyne Viery Leščákovej schválila v stredu vláda.

O odvolanie Kumanovej, ktorá sa v rámci rezortu venovala prioritne menšinovej a regionálnej kultúre, požiadala ministerku kultúry Natáliu Milanovú (OĽANO) vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Svoj krok komentovala tým, že rozhodnutie o výmene na pozícii štátnej tajomníčky MK SR patrí v zmysle koaličnej dohody do kompetencie strany Za ľudí.

Návrh personálnej zmeny kritizovala frakcia okolo Márie Kolíkovej, odvolanie vníma ako trest za to, že Kumanová podporovala zvolanie mimoriadneho snemu strany. Poukazuje tiež na doterajšie nulové skúsenosti Leščákovej v oblasti kultúry. Remišová naopak tvrdí, že Leščáková má svojimi skúsenosťami z oblasti školstva podporiť aktivity na zvýšenie edukačného rozmeru kultúry.