Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vláda odvolala štátnych tajomníkov školstva i štátneho tajomníka MS SR

Na snímke v pozadí zľava podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič, minister vnútra Roman Mikulec a premiér SR Eduard Heger (všetci OĽaNO) počas 104. schôdze vlády SR 21. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Dostál priblížil, že je pripravený odovzdať svojmu nástupcovi agendu a predstaviť ľudí, s ktorými bude spolupracovať. Zatiaľ však meno nástupcu nevie.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Trojica štátnych tajomníkov Ivan Husár, Ľudovít Paulis a Svetlana Síthová, ktorí pôsobili na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR vo svojich funkciách končia. Rovnako aj štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Ondrej Dostál. Vláda SR schválila v stredu ich odvolanie.

Všetci traja štátni tajomníci boli na rezorte školstva počas pôsobenia bývalého ministra Branislava Gröhlinga (SaS). Vo funkciách skončia k 21. septembru. Dostál prišiel na rezort spravodlivosti počas pôsobenia exministerky Márie Kolíkovej (SaS). Vo svojej funkcii skončí k 22. septembru.

Síthová sa venovala na rezorte školstva oblasti inklúzie, národnostnému školstvu a celoživotnému vzdelávaniu, Husár športu a Paulis vysokým školám a vede. Všetci traja si myslia, že rezort si urgentne zasluhuje plnohodnotné vedenie. Poznamenali, že o odvolanie z funkcie štátnych tajomníkov požiadali oni. Nástupcom chcú odovzdať svoje skúsenosti.

Dostál priblížil, že je pripravený odovzdať svojmu nástupcovi agendu a predstaviť ľudí, s ktorými bude spolupracovať. Zatiaľ však meno nástupcu nevie.

Vláda zároveň k 30. septembru odvolala Romana Krpelana z funkcie generálneho tajomníka služobného úradu MS SR. Od októbra ho nahradí advokát Dominik Okenica.