Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Vláda prerušila rokovanie k výstavbe nemocníc z plánu obnovy

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas 87. rokovania vlády SR v Bratislave 28. júna 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Návrhom výstavby nemocníc sa mala vláda zaoberať už skôr, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) ho pôvodne plánoval predložiť ešte v polovici júna.

Bratislava 28. júna (TASR) - Vláda prerušila rokovanie k výstavbe nemocníc z plánu obnovy. "Debata o nemocniciach bola vecná. Rokovanie bolo prerušené pre žiadosť niektorých kolegov o prepočty v niektorých kalkuláciách," vyhlásil po utorkovom rokovaní vládneho kabinetu minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina).

V predstavenom materiáli osobne nenašiel nič závažné. "Skôr je to podľa mňa o tom, aby minister zdravotníctva odpovedal na niektoré technické otázky," vysvetlil.

Návrhom výstavby nemocníc sa mala vláda zaoberať už skôr, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) ho pôvodne plánoval predložiť ešte v polovici júna. Lengvarský už skôr ozrejmil, že uznesenie bude spúšťať iba stavby štátnych nemocníc.