Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vláda má schvaľovať harmonogram volieb aj pristúpenie krajín do NATO

Na archívnej snímke rokovanie vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na programe kabinetu je aj schvaľovanie aktualizácie strategického rámca starostlivosti o zdravie do roku 2030. Zmenu si vyžiadalo plnenie tzv. základných podmienok na čerpanie eurofondov.

Bratislava 28. júna (TASR) - Jesenné spojené voľby majú stáť vyše 18 miliónov eur. Vyplýva to z harmonogramu organizačno-technického zabezpečenia volieb, ktorým sa má v utorok zaoberať vláda.

Ministri majú v utorok odsúhlasiť pristúpenie Švédska a Fínska do NATO. Vstupom krajín do Aliancie sa podľa predkladateľov posilní bezpečnosť severoatlantického priestoru, a teda aj Slovenskej republiky.

Vládny kabinet by mal tiež vyčleniť peniaze na dofinancovanie výstavby mosta pre peších a cyklistov Dobrohošť - Dunakiliti, a to sumou 2,3 milióna eur.

Na programe kabinetu je aj schvaľovanie aktualizácie strategického rámca starostlivosti o zdravie do roku 2030. Zmenu si vyžiadalo plnenie tzv. základných podmienok na čerpanie eurofondov. Kľúčovým je sfunkčnenie a procesná úprava monitorovacieho systému. Ministerstvo zdravotníctva tak má získať účinný nástroj, na základe ktorého bude môcť kvalifikovanejšie tvoriť svoje dlhodobé strategické smerovanie. Okrem iného to má pomôcť aj pri realizácii míľnikov zadefinovaných v Pláne obnovy a odolnosti SR.

V utorok má tiež prerokovať návrh programu plánu obnovy a odolnosti pre Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Ministri sa majú zaoberať materiálom z dielne rezortu investícií. Celková výška zdrojov z fondov Európskej únie pre Program Slovensko má byť 12,594 miliardy eur. Investície z fondov EÚ by sa mali realizovať prostredníctvom grantov, ako aj prostredníctvom finančných nástrojov.