Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Vláda stále nepredstavila svoj program, nedostal sa ani na rokovanie

Na snímke v pozadá uprostred zľava predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) a minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) počas zasadnutia ústredného krízového štábu v piatok 27. marca 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Kabinet si schválil termín na predloženie dokumentu do 13. apríla, ten však nestihol a nový termín neurčil.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Vláda Igora Matoviča (OĽaNO) stále nepredstavila svoj program. Programové vyhlásenie vlády (PVV) sa nedostalo ani na štvrtkové rokovanie kabinetu. Podpredsedníčka vlády SR pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) pre TASR potvrdila, že dokument sa finalizuje. Kabinet musí podľa Ústavy SR predložiť Národnej rade (NR) SR svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery do 30 dní od vymenovania. Vládu prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala 21. marca.



Kabinet si schválil termín na predloženie dokumentu do 13. apríla, ten však nestihol a nový termín neurčil. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) avizoval, že vláda by mala predstúpiť pred NR SR na schôdzi, ktorá sa začne v pondelok 20. apríla.

Minister financií Eduard Heger (OĽaNO) pred štvrtkovým rokovaním vlády povedal, že oneskorenie predloženia PVV treba pripísať situácii okolo pandémie nového koronavírusu. Uistil, že dokument predloží vláda do parlamentu načas.

Aj premiér po rokovaní vlády povedal, že pondelkový termín predloženia dodržia. "Chceli sme pôvodne dnes, ale vzhľadom na to, že väčšina ministrov je maximálne vyťažená koronakrízou, snažíme sa tieto veci riešiť za pochodu po večeroch," povedal po štvrtkovom rokovaní vlády s tým, že rokovania pokračujú aj ďalšie dni. Premiér vylúčil spory pri zostavovaní dokumentu. Doplnil, že najneskôr v nedeľu (19. 4.) doobeda by sa mala zísť vláda a schváliť PVV.

Programové vyhlásenie vlády by sa malo podľa slov premiéra Igora Matoviča opierať aj o koaličnú dohodu, ktorú okrem predstaviteľov koaličných strán a hnutí podpísali aj takmer všetci koaliční poslanci.