Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Vláda súhlasí s obstarávaním stavby na letisku Sliač

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Dôvodom realizácie investičnej akcie je potreba zabezpečenia technickej podpory pre prevádzkovanie letovej služby lietadiel F-16 na letisku Sliač.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Vláda súhlasí so začatím obstarávania stavby na letisku Sliač v súvislosti s metrologickým zabezpečením pre stíhačky F-16. Predpokladané náklady na realizáciu sú 6.809.821 eur vrátane DPH. Dôvodom realizácie investičnej akcie je potreba zabezpečenia technickej podpory pre prevádzkovanie letovej služby lietadiel F-16 na letisku Sliač.

"V súvislosti s nákupom novej leteckej techniky F-16 vznikla potreba zabezpečiť vykonávanie metrologických činností podľa špecifických požiadaviek dodávateľa na prevádzku a údržbu techniky, ktoré nie je možné vykonávať v jestvujúcich metrologických pracoviskách,"
ozrejmil rezort obrany v predložených materiáloch.

V rámci výstavby objektu metrológie v areáli 81. krídla Sliač sa plánujú vytvoriť nové administratívne priestory, priestory kalibrácií a opráv C/R, podporné priestory a technologické priestory.

Štátny tajomník Ministerstva obrany (MO) SR Marian Majer vysvetlil, že objekt metrológie je jedna zo stavieb, ktoré sa musia realizovať na letisku v súvislosti s vyššími nárokmi na zázemie a technologické podmienky pri prevádzke F-16. "Je to úplne iná úroveň, ktorá si vyžaduje bezpečnostné zabezpečenie a infraštruktúru, ktorá pri migoch nebola potrebná," upozornil. Dodal, že zavŕšenie procesu technologického a infraštruktúrneho zabezpečenia letiska bude mať na starosti nová vláda a nové vedenie rezortu.