Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

VLÁDA: V Ubli rozhodne o podpore východných okresov

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Vládny kabinet dnes na výjazdovom zasadnutí v obci Ubľa v okrese Snina rozhodne o opatreniach na zlepšenie situácie v hospodárskej oblasti v okresoch Prešov, Humenné, Medzilaborce, Snina a Stropkov.

Ubľa 12. novembra (TASR) – Vládny kabinet dnes na výjazdovom zasadnutí v obci Ubľa v okrese Snina rozhodne o opatreniach na zlepšenie situácie v hospodárskej a sociálnej oblasti v okresoch Prešov, Humenné, Medzilaborce, Snina a Stropkov. Na tento účel má vyčleniť podľa návrhu ministra financií Petra Kažimíra dva milióny eur z kapitoly Všeobecná pokladničná správa.

Najväčšia položka – 443.000 eur je navrhnutá na rekonštrukciu mestskej športovej haly v Snine. Pre fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Prešove je určených 350.000 eur na výmenu okien a vybudovanie bezbariérového vstupu na budove hlavného pavilónu. Ďalších 350.000 eur má dostať prešovský vyšší územný celok na vybudovanie tréningovej haly s umelou ľadovou plochou. Celkovo by mala ísť vládna finančná podpora do 40 miest a obcí regiónu. Obsahom návrhu sú aj ďalšie úlohy do budúcna v oblasti rozvoja dopravy, podpory zamestnanosti, či boja proti živelným pohromám.

V programe rokovania, ktoré bude v priestoroch obecného Kultúrneho domu, je aj vymenovanie Radoslava Čuhu za nového štátneho tajomníka Ministerstva zdravotníctva SR.