Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Remišová nepodporila nové opatrenia, nemotivujú podľa nej k očkovaniu

Na snímke podpredsedníčka vlády SR a a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) prichádza na rokovanie 43. schôdze vlády SR v Bratislave 24. novembra 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Očkovanie označila vicepremiérka za jedinú cestu, ako chrániť zdravie ľudí, ekonomiku a pracovné miesta.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) považuje schválený návrh opatrení z dlhodobého hľadiska za nezodpovedný. Keďže v nich nie je podľa nej absolútne žiadna motivácia pre ľudí, aby sa dali očkovať, na stredajšej vláde hlasovala proti.

"Hodiť cez palubu ľudí chránených očkovaním pokladám za veľkú chybu. Traja koaliční partneri prijali opatrenia, v ktorých však nie je akýkoľvek motivačný prvok, ktorý by nabádal ľudí, aby sa dali očkovať," skonštatovala na sociálnej sieti.

Prísne opatrenia sú podľa Remišovej v situácii, keď minister zdravotníctva nevie inak zabezpečiť prevádzku nemocníc, jedinou cestou, ako znížiť počet nových prípadov a nemocniciam pomôcť. "Musíme však zároveň myslieť aj na budúcnosť, neustále opakujúce sa vlny obmedzení nie sú udržateľným riešením. Ľudia, ktorí nie sú chránení očkovaním, sa skôr či neskôr s vírusom stretnú a riskujú, že skončia v ťažkom stave v nemocnici, lockdown ich neochráni a pre lockdown pandémia nezmizne," myslí si.

Očkovanie označila vicepremiérka za jedinú cestu, ako chrániť zdravie ľudí, ekonomiku a pracovné miesta. "Preto majú všetky opatrenia obsahovať motiváciu k očkovaniu. Keď to tak nie je, zvyšuje sa riziko veľkých problémov o pár mesiacov neskôr, pretože to môže výrazne znížiť záujem ľudí o očkovanie," dodala.