Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vláda vymenovala nových štátnych tajomníkov a splnomocnenkyňu

Na snímke zľava minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak a minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (obaja Sme rodina) počas 6. rokovania vlády SR v Bratislave 31. marca 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Za novú splnomocnenkyňu pre rómske komunity vymenovala vláda A. Bučkovú

Bratislava 31. marca (TASR) - Novou štátnou tajomníčkou Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR sa od stredy (1.4.) stane Jana Ježíková. Návrh ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) na svojom utorkovom zasadnutí schválila vláda SR.

Ježíková doposiaľ pôsobila ako riaditeľka Odboru zdravotníctva Bratislavského samosprávneho kraja.

Za novú splnomocnenkyňu pre rómske komunity vymenovala vláda A. Bučkovú


Novou splnomocnenkyňou vlády SR pre rómske komunity bude od 1. apríla Andrea Bučková. Návrh na odvolanie súčasného splnomocnenca Ábela Ravasza (Most-Híd) a vymenovanie Bučkovej v utorok schválila vláda.

Bučková pracovala na úrade splnomocnenca v období, keď ho viedol súčasný europoslanec, expert OĽaNO na rómsku problematiku Peter Pollák. Od októbra 2012 do júla 2016 pôsobila ako riaditeľka odboru rozvojových projektov, monitorovania a hodnotenia. Na úrade pôsobila aj v rokoch 2004 až 2008, keď boli splnomocnenkyňami Klára Orgovánová a Anita Botošová, Bučková bola regionálnou koordinátorkou, neskôr riaditeľkou odboru metodiky a koordinácie regiónov.

Zastávala tiež pozície na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny či Fonde sociálneho rozvoja, v poslednom období bola na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR vecnou gestorkou horizontálnych princípov rovnosť príležitostí, rodová rovnosť a nediskriminácia.

Bučková, ktorá bude ôsmou persónou na poste splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, nahradí na čele úradu Ábela Ravasza (Most-Híd), ktorý úrad viedol od apríla 2016.

Vláda vymenovala za štátneho tajomníka rezortu vnútra Jána Lazara


Novým štátnym tajomníkom Ministerstva vnútra (MV) SR sa stal Ján Lazar. V utorok ho vymenovala vláda.