Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Vláda vymenovala R. Kutaša za štátneho tajomníka ministerstva kultúry

Budova Ministerstva kultúry na Námestí SNP v Bratislave, archívna snímka. Foto: TASR - Miroslava Cibulková

Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) pre TASR začiatkom apríla naznačila, že na ministerstve kultúry SR by mal pôsobiť len jeden štátny tajomník.

Bratislava 16. apríla (TASR) – Novým štátnym tajomníkom ministerstva kultúry sa stal Radoslav Kutaš. Rozhodla o tom vo štvrtok vláda SR, ktorá na svojom zasadnutí schválila jeho vymenovanie do tejto funkcie.

Kutaš vyštudoval na Univerzite Komenského v Bratislave žurnalistiku i právo. V minulosti už pôsobil na ministerstve kultúry, kde bol členom pracovných skupín, komisií a poradných orgánoch pre mediálne a audiovizuálne služby a digitálne vysielanie. Ako analytik Rady pre vysielanie a retransmisiu sa venoval oblasti reklamy, telenákupu a sponzorstva, pôsobil tiež ako nezávislý konzultant pre oblasť médiá, duševného vlastníctva a reklamy a kreatívneho priemyslu.

Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) pre TASR začiatkom apríla naznačila, že na ministerstve kultúry SR by mal pôsobiť len jeden štátny tajomník. "Bude to do veľkej miery môj výber, no budem samozrejme rada, keď sa s týmto výberom stotožnia aj koaliční partneri OĽaNO," uviedla v tom čase ministerka.