Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vláda zasadne pri príležitosti ukončenia Roku M. R. Štefánika

Na archívnej snímke vľavo premiér SR Peter Pellegrini a vpravo podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (obaja SMER-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Pred rokovaním sa predseda parlamentu SR Andrej Danko, premiér Peter Pellegrini a ministri zúčastnia na slávnostnom nástupe príslušníkov Ozbrojených síl SR pri príležitosti Dňa Ozbrojených síl SR.

Brezová pod Bradlom 22. septembra (TASR) – Netradične v nedeľu je na programe 172. rokovanie vlády SR, ktoré sa uskutoční na pôde Mestského úradu v Brezovej pod Bradlom. Informovala o tom hovorkyňa predsedu vlády SR Patrícia Macíková. Výjazdové rokovanie vlády v Brezovej pod Bradlom sa uskutoční pri príležitosti ukončenia Roku Milana Rastislava Štefánika.

Pred rokovaním sa predseda parlamentu SR Andrej Danko (SNS), premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) a ministri zúčastnia na slávnostnom nástupe príslušníkov Ozbrojených síl SR pri príležitosti Dňa Ozbrojených síl SR. Prihovorí sa im aj predseda vlády SR.

"Na rokovaní vláda vyhodnotí aktivity, ktoré sa počas Roka M. R. Štefánika udiali a vyčlení aj istú finančnú čiastku pre mesto Brezová pod Bradlom na to, aby nášho velikána mohlo aj naďalej dôstojne pripomínať," uviedla Macíková.

Na rokovanie je pripravená Správa o príprave a realizácii podujatí a aktivít v rámci Roku Milana Rastislava Štefánika do 16. septembra 2019, ktorú predkladá Ministerstvo kultúry SR. Na podujatia a aktivity bola alokovaná celková suma vo výške 3.853.222 eur, z toho 2.305.102 eur na rok 2019 a 1.548.120 eur na rok 2020.