Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Vláda zatiaľ nebude rozhodovať o šéfovi SP, má ešte dva týždne čas

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

S menom na vládu musí prísť rezort práce, pod ktorý poisťovňa patrí. To zatiaľ čaká s návrhom pre spor bývalého riaditeľa Dušana Muňka (Smer-SD) s predchádzajúcim kabinetom Ivety Radičovej.

Bratislava 24. júla (TASR) - Vládny kabinet zatiaľ nebude na nadchádzajúcej schôdzi (25.7.) rozhodovať o novom šéfovi Sociálnej poisťovne (SP).

Na definitívne rozhodnutie má ešte dva týždne, keďže miesto generálneho riaditeľa by nemalo zostať prázdne dlhšie ako mesiac. Bývalý šéf Ľuboš Lopatka sa vzdal funkcie k 6. júlu tohto roka a poisťovňu zatiaľ vedie zástupca Pavol Meňky.

S menom na vládu musí prísť rezort práce, pod ktorý poisťovňa patrí. To zatiaľ čaká s návrhom pre spor bývalého riaditeľa Dušana Muňka (Smer-SD) s predchádzajúcim kabinetom Ivety Radičovej. Aj napriek vyneseniu rozsudku Ústavným súdom SR v prospech Muňka totiž ešte ministerstvo nedostalo presný výrok tejto inštitúcie. Ako však podotkol pre TASR hovorca rezortu Michal Stuška, ministerstvo bude hneď po doručení konať promptne.

"Ak bolo zrušené uznesenie vlády SR o odvolaní Muňka z funkcie generálneho riaditeľa SP, tak zdravý sedliacky rozum velí, že by sa mal vrátiť na túto funkciu, ale je predčasné ešte takto hovoriť a rozmýšľať. Musíme počkať na výrokovú časť, aby sa k nej vyjadrili právnici," vysvetlil pred pár dňami minister práce Ján Richter (Smer-SD), ktorý stále čaká na doručenie rozsudku.