Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Vláda zobrala na vedomie návrh na zlúčenie VV a SVP

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Náklady súvisiace so zabezpečením podkladov potrebných pre rozhodnutie o zámere zlúčenia podnikov budú podľa materiálu hradené z vlastných zdrojov podniku VV.

Bratislava 17. apríla (TASR) - Vláda zobrala na vedomie návrh na zabezpečenie podkladov pre zámer zlúčenia štátnych podnikov Vodohospodárska výstavba (VV) a Slovenský vodohospodársky podnik (SVP). Minister životného prostredia má do 30. júna zabezpečiť potrebné podklady pre rozhodnutie o zámere zlúčenia.

Envirorezort v materiáli tvrdí, že prebiehajú dlhodobejšie diskusie o možnom zlúčení týchto dvoch štátnych podnikov a vytvorení jedného subjektu, ktorý by komplexne zabezpečoval činnosti v oblasti vodohospodárskeho odvetvia. "V prípade, ak by spojenie dvoch štátnych podnikov malo mať hospodársky a ekonomický význam a zároveň by malo zefektívniť viaceré činnosti, je namieste zvážiť prípravu podkladov a analýz potrebných pre rozhodnutie o zlúčení," skonštatoval.

Náklady súvisiace so zabezpečením podkladov potrebných pre rozhodnutie o zámere zlúčenia podnikov budú podľa materiálu hradené z vlastných zdrojov podniku VV bez dosahu na rozpočet verejnej správy.

Šéf envirorezortu Tomáš Taraba (nominant SNS) predpokladá, že zlúčenie podnikov by mohlo prebehnúť k 1. januáru 2025. SVP musí podľa neho prejsť ozdravným procesom, prebieha tam personálny audit aj pasportizácia majetku.