Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VLADIMÍR MEČIAR: Mám sa celkom dobre

Na snímke expremiér Vladimír Mečiar na chodbe Okresného súdu Bratislava I, kde prišiel vypovedať ako svedok v kauze obžalovaného podnikateľa Ivana B. Foto: TASR/Ivan Kríž

Či sa chce ešte vrátiť niekedy do politiky a aký je jeho bežný deň prezradiť nechcel.

Bratislava 3. novembra (Teraz.sk) "Mám sa v celku dobre," povedal dnes pre Teraz.sk 72-ročný slovenský expremiér Vladimír Mečiar, ktorý sa po dlhej dobe ukázal na verejnosti. Bývalý predseda vlády bol na dnes predvolaný ako svedok do Justičného paláca na Okresný súd Bratislava 1, kde vypovedal ako svedok. Či sa chce ešte vrátiť niekedy do politiky a aký je jeho bežný deň prezradiť nechcel. Prezradil len toľko, že väčšinu času trávi vo svojej vile Elektra v Trenčianskych Tepliciach a že pripravuje svoju biografiu. Pritom "zháňa" fotografie z čias, keď bol popredným slovenským politikom a ktoré on osobne nevlastní. Mečiara dnes na súd priniesol jeho šofér v limuzíne, ktorá však nebola úplne najnovšej výroby.

O kauze, pre ktorú bol Vladimír Mečiar na súde, sa dočítate v tomto článku na portáli Teraz.sk.

Pred konaním parlamentných volieb v roku 2012 trojnásobný slovenský premiér Mečiar oznámil odchod z vedenia strany, vrátane jeho osoby, v deň po voľbách v prípade, že HZDS-ĽS nedosiahne dobrý výsledok. Strana nedostala podporu ani 1% voličov. Svoj odchod oznámil 26. apríla na rokovaní straníckeho grémia. Oficiálne sa jeho pôsobenie vo funkcii predsedu skončilo 7. septembra 2013 dňom konania republikového snemu ĽS-HZDS. Uvádza Wikipedia. Odvtedy sa ukázal na verejnosti minimálne.