Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Vlaky jazdia bez problémov, maximálne s niekoľkominútovým meškaním

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ondrůj dodal, že následky hustého sneženia boli odstránené aj na hlavnej stanici v Bratislave, v súčasnosti vlaky premávajú len s menším, niekoľko minútovým meškaním.

Bratislava/Dunajská Streda/Komárno 19. januára (TASR) - Situácia vo vlakovej doprave je už stabilizovaná. Nie sú hlásené ani problémy s prejazdnosťou, ani s výrazným meškaním vlakov.

Podľa informácií hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlikovej sú železničné trate na celom Slovensku prejazdné bez komplikácií. Po včerajšku sa upokojila aj situácia na bratislavskej Hlavnej stanici. "Podľa posledných správ z dispečingu vlaky premávajú podľa platného cestovného poriadku," uviedla pre TASR Slavomíra Šubrtová zo Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj TASR informoval, že vlaky tejto spoločnosti na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno premávajú len s menším, niekoľkominútovým meškaním.

V piatok (18.1.) spôsobili výrazné problémy vo vlakovej doprave poveternostné podmienky, husté sneženie a najmä silný vietor, ktorý na bratislavskej Hlavnej stanici zanášal výhybky a tvoril záveje. Stanica bola dočasne pre vlaky úplne uzatvorená. Vlaky boli presmerované na iné cieľové stanice, ich meškanie v priebehu dňa dosiahlo až 180 minút. Zhoršenie dopravnej situácie hlásili aj okolité bratislavské stanice, ako Devínska Nová Ves či Zohor.