Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Vlaky RegioJetu vraj meškajú častejšie ako štátne

Železničný dopravca spoločnosť RegioJet predstavil v Košiciach 8. októbra 2014 nový designový vagón RegioJet – Astra. Foto: TASR/František Iván

Za posledné štyri mesiace prišlo načas priemerne sedem vlakov RegioJetu z desiatich. U konkurenčnej železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) to bolo takmer osem vlakov z desiatich.

Bratislava 24. júna (TASR) - "Vieme, ktoré IC vlaky najviac meškajú", informuje DENNÍK N na strane 5. Za posledné štyri mesiace prišlo načas priemerne sedem vlakov RegioJetu z desiatich. U konkurenčnej železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) to bolo takmer osem vlakov z desiatich. "Meškania a komplikácie nás samozrejme mrzia. Robíme maximum preto, aby sme eliminovali dopady na cestujúcich," poznamenal hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

Absolútnym rekordérom sa za štyri mesiace stal spoj, ktorý vyráža z Košíc o 11:17. Viac ako päťminútové meškanie dosiahol rovno v 57 percentách prípadov. Naopak najdochvíľnejším spojom sa stalo "icečko" ZSSK, ktoré odchádza z Bratislavy poobede pred pol štvrtou. Údaje vychádzajú zo štatistiky, ktoré DENNÍKu N poskytol štátny podnik Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Jeho pracovníci každý rok schvaľujú nové cestovné poriadky a následne sledujú ich dodržiavanie.