Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vlčan ostáva vo funkcii ministra, poslanci ho neodvolali

Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽaNO) počas hlasovania o odvolaní ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana (nominant OĽaNO) na 66. schôdzi NRSR v Bratislave 30. júna 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vláda SR návrh na odvolanie Vlčana odmietla. V pléne NRSR sa ho zastali premiér Eduard Heger (OĽANO), ale aj predseda výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Jaroslav Karahuta (Sme rodina).

Bratislava 30. júna (TASR) - Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nominant OĽANO) ostáva vo funkcii. Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok odmietli návrh na jeho odvolanie.

Mimoriadnu schôdzu inicioval opozičný Smer-SD. Dôvodom na vyslovenie nedôvery ministrovi je podľa predloženého návrhu pasivita ministra pri presune štátnych lesných pozemkov v chránených územiach do správy Štátnej ochrany prírody SR, netransparentné nakladanie s financiami pri dotáciách na opatrenia súvisiace s africkým morom ošípaných a nízka pomoc slovenským prvovýrobcom potravín.



Vláda SR návrh na odvolanie Vlčana odmietla. V pléne NRSR sa ho zastali premiér Eduard Heger (OĽANO), ale aj predseda výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Jaroslav Karahuta (Sme rodina). V diskusii vystúpili okrem navrhovateľa Richarda Takáča (Smer-SD) aj Ladislav Kamenický (Smer-SD) a exminister pôdohospodárstva Ján Mičovský (nezaradený). Mičovský hovoril o zlom renomé Vlčana v bankovom sektore, na ktoré ho údajne upozornili bankoví úradníci. Vlčan zastával počas pôsobenia Mičovského na ministerstve post štátneho tajomníka. Obvinenia Mičovského odmietol a označil ich za hoaxy.