Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vlhová predstavila na Expo miesta spojené s jej lyžiarskymi začiatkami

Slovenka Petra Vlhová po štvrtkovom finále super-G Svetového pohára alpských lyžiarok vo francúzskom stredisku Courchevel/Meribel 17. marca 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Rodáčku z Liptovského Mikuláša čakal na Expo 2020 bohatý program. Okrem slovenského pavilónu navštívila aj ukrajinský, kde zanechala svoj odkaz na pamätnej tabuli.

Bratislava/Dubaj 25. marca (TASR) - Najúspešnejšia slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v piatok predstavila na svetovej výstave Expo 2020 v Dubaji. Držiteľka olympijského zlata z Pekingu spropagovala krásy slovenských hôr ako ambasádorka národnej organizácie na podporu cestovného ruchu Slovakia Travel. Okrem návštevy slovenského pavilónu sa stretla aj s fanúšikmi.

"Som veľmi rada, že na Expo 2020 som mohla prísť predstaviť miesta, ktoré sú mi také blízke a ktoré sú spojené s mojimi lyžiarskymi začiatkami. Na Liptove som vyrástla, je nádherný a slovenské hory sú ideálnym miestom na pestovanie zimných i letných športov. Majú čo ponúknuť v každom ročnom období," uviedla Vlhová.

Rodáčku z Liptovského Mikuláša čakal na Expo 2020 bohatý program. Okrem slovenského pavilónu navštívila aj ukrajinský, kde zanechala svoj odkaz na pamätnej tabuli. Na stretnutí s fanúšikmi porozprávala nielen o ceste k olympijskému zlatu.

"Petra Vlhová je tou najlepšou prezentáciou Liptova i celého Slovenska. Vďaka jej skvelým výsledkom a organizácii svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa Jasná, Liptov a Slovensko dostávajú na mapu svetového lyžovania," povedala Darina Bartková, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.