Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Vo februári 2024 vyjde nová séria hry Disney Lorcana Into the Inklands

Foto: Disney Lorcana

Séria Into the Inklands obsahuje ako novinku karty lokácií, nové Disneyho postavičky a ďalšie

Bratislava 6. decembra (OTS) - Uznávaný vydavateľ oceňovaných stolových hier a vysoko kvalitných hračiek a puzzle Ravensburger dnes oznámil, že pripravuje najnovšie rozšírenie k zberateľskej kartovej hre Disney Lorcana, s názvom Into the Inklands. Tretí diel veľmi obľúbenej zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana Into the Inklands predstaví karty lokácií, ktoré predstavujú obľúbené prostredie Disneyho príbehov a ponúkajú hráčom špeciálne schopnosti a interakcie. Séria tiež prinesie nové herné minipríbehy a rozšíri počet postáv. Séria Into the Inklands bude najskôr uvedená na trh v miestnych herných obchodoch 23. februára 2024 a na zvyšku trhu bude následne v predaji od 8. marca 2024.

„S každým ďalším vydaním výrazne rastie nadšenie a zanietenie pre hru Disney Lorcana,“ povedal globálny vedúci oddelenia hier spoločnosti Ravensburger Filip Francke. „Sledujeme, ako sa komunita rozrastá a je rozmanitejšia. To nám hovorí, že sa nám darí oslovovať fanúšikov Disney, ktorí sú úplne očarení umením a príbehmi, skalných hráčov zberateľských kartových hier, ktorí oceňujú strategickú hru, a dokonca aj nových hráčov, ktorí vyskúšali svoju prvú zberateľskú kartovú hru a teraz hrajú každý víkend."

Prvýkrát od uvedenia hry na trh budú môcť hráči alebo Illumineeri nechať svoje postavy navštíviť miesta z obľúbených Disneyho príbehov, ako je Motonui z Disneyho filmu Odvážna Vaiana: Legenda o konci sveta alebo pirátsku loď Jolly Roger z Disneyho príbehu o Petrovi Panovi. Lokácie sú novým typom kariet, ktoré otvárajú nové stratégie – niektoré ponúknu bonusy, keď ich postavy navštívia, zatiaľ čo iné poskytnú výhody už len tým, že sú v hre. Tieto nové karty budú zaradené medzi viac ako 200 úplne nových kariet po uvedení série Into the Inklands na trh. Táto nová séria tiež prináša ďalší naratív naprieč kartami. Príbehy sa vyvíjajú na základe citátov a popisného textu (dodávajúceho kontext), čo hráčom umožní objaviť ešte viac súvislostí medzi kartami.

V sérii Into the Inklands bude v rámci zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana debutovať celý rad obľúbených príbehov a postáv. Hráči sa tak budú môcť vydať na výpravu spolu s obľúbenými dobrákmi, ako je Pluto či Perdita zo 101 dalmatíncov, a tiež s postavami, ako je strýko Držgroš z príbehov Káčerova, Kid Mrakošlap z Letohrátok a Jim Hawkins a posádka lode RLS Legacy z Planéty pokladov, čo do hry vnesie nostalgiu konca 90. rokov.


Séria Into the Inklands zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana pokračuje v príbehu Illumineerov, ktorí boli záhadne prenesení do ríše Lorcana (The First Chapter). Potom, čo omylom vypustia záplavu zmiešaného atramentu (Rise of the Floodborn), ktorý roznesie vzácnu históriu po celej ríši, majú teraz Illumineeri za úlohu ju nájsť a vrátiť do siene Lorcany. Ich pátranie však môže byť zradnejšie, než si uvedomujú, pretože na hraniciach Lorcany bola spozorovaná zlovestná tieňová búrka, ktorá dodá ich očakávanej ceste na naliehavosti a tajomstvo.

Séria Into the Inklands Disney Lorcana zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana bude obsahovať dva štartovacie balíčky s kombináciami jantárových/smaragdových alebo zafírových/rubínových kariet (19,99 EUR) a rozširujúce balíčky (5,99 EUR). K dispozícii bude aj nová pokladnica Illumineerov (47,99 EUR), darčeková séria (25,99 EUR) a herné doplnky vrátane obalov na karty (9,99 EUR), krabičiek na balíčky (5,99 EUR), albumov na karty (19,99 EUR) a podložiek (19,99 EUR). Všetky karty v tejto sérii je možné použiť spoločne s predtým vydanými sériami The First Chapter a Rise of the Floodborn a na aktualizáciu existujúcich balíčkov zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana.

O zberateľskej kartovej hre Disney Lorcana
Hra Disney Lorcana, ktorá bola prvýkrát vydaná v auguste 2023, je populárna zberateľská kartová hra zasadená do podivuhodnej ríše Lorcana. Hráči sa ujímajú roly Illumineerov a pomocou magického atramentu privolávajú tím Disneyho postavičiek, ktoré sa zobrazujú v známych aj fantastických formách. Hra je navrhnutá tak, aby sa ju mohli ľahko naučiť nováčikovia, a zároveň aby ponúkala strategickú hĺbku pre skúsených hráčov. Obsahuje stovky originálnych umeleckých kúskov od Disneyho, ktoré si zberatelia zamilujú. Je vhodná pre začiatočníkov, skúsených hráčov zberateľských kartových hier i fanúšikov Disney. Prvou vydanou sériou zberateľskej kartovej hry Disney Lorcana je The First Chapter a druhou Rise of the Floodborn.

Tlačové materiály pre zberateľskú kartovú hru Disney Lorcana nájdete tu.