Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Víťazom projektu Predveď svoj talent sa stal stredoškolák P. Havran

Ilustračné foto Foto: TASR

Druhé miesto získala Kristína Lakatošová zo Slovenského Nového Mesta. Má nadanie na prácu s deťmi a tomu sa chce venovať aj v budúcnosti.

Bratislava 27. mája (TASR) - Vo finále druhého ročníka projektu "Predveď svoj talent a my ti pomôžeme splniť tvoj sen o vlastnom bývaní" sa stretlo 11 mladých ľudí, ktorí bývajú alebo bývali v centrách pre deti a rodiny alebo v domove na polceste a už onedlho sa budú musieť postaviť na vlastné nohy. Odbornú porotu najviac zaujal študent strednej odbornej školy pedagogickej Patrik Havran. TASR o tom informoval Matej Kubinec z Prvej stavebnej sporiteľne.

"Ak má niekto talent a má možnosť na ňom pracovať a rozvíjať ho, môže v živote veľa dokázať. Cieľom tohto projektu je nadaných mladých ľudí nájsť a aktívne podporiť v ich ďalšom živote," vysvetlil člen predstavenstva sporiteľne David Marwan, ktorý pôsobí v porote projektu.

Víťazom sa stal Patrik Havran z Bernolákova, ktorý je v maturitnom ročníku na strednej odbornej škole pedagogickej. Jeho talentom sú samostatnosť a cieľavedomosť. Má 19 rokov, no už dva roky býva sám v byte centra pre deti a rodinu, samostatne sa stará o domácnosť a vďaka brigádam si vie finančne prilepšiť a dokonca aj ušetriť na budúcnosť. Po maturite sa chce popri práci naďalej vzdelávať a jeho cieľom je stať sa vychovávateľom v centre pre deti a rodinu.

Druhé miesto získala Kristína Lakatošová zo Slovenského Nového Mesta. Má nadanie na prácu s deťmi a tomu sa chce venovať aj v budúcnosti. Na treťom mieste sa umiestnil Otto György z Tornale, kaderník, ktorý miluje módu a šaty aj sám navrhuje.

Trojica najtalentovanejších mladých ľudí získala podporu vo forme odborného mentoringu od ambasádorky projektu a predsedníčky odbornej poroty Renáty Názlerovej, ktorý im pomôže pri štarte do života a rozvoji talentu, notebooky a iné vecné ceny, ako aj účet stavebného sporenia s finančným príspevkom, ktorý môže vytvoriť základ pre ich budúce vlastné bývanie.