Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vo štvrtok pribudlo na Slovensku 13 nových prípadov ochorenia COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pozitívne testovaní pacienti pochádzajú z okresov Čadca (7), Michalovce (2), Bánovce nad Bebravou (2), Spišská Nová Ves (1) a Brezno (1).

Bratislava 26. júna (TASR) - Vo štvrtok (25. 6.) na Slovensku pribudlo 13 prípadov nákazy novým koronavírusom, celkovo sa urobilo 1515 testov. V nemocniciach sa s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň nachádza aktuálne 14 pacientov. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Celkovo krajina doteraz eviduje 1643 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19.

Eliášová doplnila, že celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1455 ľudí, za štvrtok sa vyliečili traja. Pozitívne testovaní pacienti pochádzajú z okresov Čadca (7), Michalovce (2), Bánovce nad Bebravou (2), Spišská Nová Ves (1) a Brezno (1). Pozitívne testovaných bolo sedem žien a šesť mužov.

"V nemocniciach s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň je aktuálne štrnásť pacientov, z nich u piatich je potvrdený nový koronavírus," povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). "Traja pacienti sú na JIS, nikto nie je na umelej pľúcnej ventilácii," doplnil minister.

Na Slovensku sa doteraz urobilo spolu celkovo 206.362 ukončených laboratórnych testov na COVID-19. Vo štvrtok nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na COVID-19. Celkovo Slovensko doteraz eviduje 28 úmrtí.