Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vo väzniciach sa aktuálne nachádza 264 cudzincov, najviac Ukrajincov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z celkovej štatistiky tvoria najpočetnejšiu skupinu cudzincov Ukrajinci s počtom 57 väzňov. Za nimi nasleduje 50 občanov Českej republiky a 25 Rumunov.

Bratislava 23. novembra (TASR) – V slovenských väzniciach sa aktuálne nachádza 264 cudzincov. Z nich je obvinených 112 a právoplatne odsúdených 152. Vyplýva to z piatkovej (19. 11.) štatistiky Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), ktorú TASR poskytla Anna Ragasová z úseku koordinácie a styku s verejnosťou ZVJS.

Z cudziniek sa v slovenských ústavoch nachádza dokopy desať žien, a to tri obvinené a sedem právoplatne odsúdených. Všetky sú občianky Českej republiky. Z celkovej štatistiky tvoria najpočetnejšiu skupinu cudzincov Ukrajinci s počtom 57 väzňov. Za nimi nasleduje 50 občanov Českej republiky a 25 Rumunov.

Ďalšie početnejšie skupiny zastupujú Srbi, Poliaci a Macedónčania. Vo väzniciach na Slovensku sú aj občania "exotickejších" krajín, ako napríklad Alžírska, Indie, Pakistanu, Nigérie, Tuniska či Vietnamu.

K piatku sa v slovenských väzniciach nachádzalo 10.297 väznených osôb. Z tohto počtu bolo 8804 odsúdených a 1493 obvinených.