Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Zomrel bývalý pracovník Úradu verejného zdravotníctva Janoušek

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Janoušek na ÚVZ pôsobil od roku 1996 až do marca 2022, keď odišiel do dôchodku.

Bratislava 13. februára (TASR) - Vo veku 70 rokov zomrel v nedeľu (12. 2.) bývalý pracovník odboru preventívneho pracovného lekárstva Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Miloš Janoušek. Bol tiež členom poradného zboru hlavného hygienika SR pre odbor preventívneho pracovného lekárstva a toxikológie. ÚVZ o tom informoval na svojom webe.

"SR zastupoval vo viacerých medzinárodných pracovných skupinách pre oblasť ochrany zdravia pri práci. Dlhodobo sa špecializoval na problematiku ochrany zdravia pred expozíciou fyzikálnym faktorom v pracovnom prostredí, podieľal sa na tvorbe mnohých legislatívnych úprav v oblasti verejného zdravotníctva," priblížil.

Janoušek na ÚVZ pôsobil od roku 1996 až do marca 2022, keď odišiel do dôchodku. "Naďalej s nami spolupracoval ako expert na príprave celoslovenského informačného systému úradov verejného zdravotníctva," doplnil úrad. Vo voľnom čase pôsobil ako spisovateľ, dramatik, publicista, hudobník a folkový pesničkár. Venoval sa tiež tvorbe divadelných, televíznych a rozhlasových scenárov.