Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Stretli sa zástupcovia Rakúska, Slovenska, Česka, Maďarska a Slovinska

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok, archívne foto. Foto: TASR – Dano Veselský

Rokovanie sa sústredilo na výmenu skúseností o krokoch, ktoré jednotlivé krajiny zaviedli po vypuknutí pandémie.

Bratislava/Viedeň 16. júna (TASR) – Vo Viedni sa v utorok uskutočnili rokovanie šéfov diplomacií Rakúska, SR, ČR, Maďarska a Slovinska. Ministri hovorili o témach súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu.

Rokovanie sa sústredilo na výmenu skúseností o krokoch, ktoré jednotlivé krajiny zaviedli po vypuknutí pandémie. Ministri prerokovali aj otázky súvisiace s potrebou naštartovania ekonomík a možnosťami ďalšieho posilnenia bilaterálnej a regionálnej spolupráce.

"Náš región zvládol pandémiu veľmi dobre aj vďaka dobre načasovaným opatreniam. Teraz je však dôležité, aby sme sa sústredili na tie opatrenia, ktoré pomôžu našim ekonomikám naštartovať a stať sa vo svete konkurencieschopnejšími," uviedol v súvislosti s viedenskou schôdzkou minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok.

Upozornil tiež, že napriek prekonaniu prvej fázy pandémie je stále potrebná ostražitosť pri cestovaní. Preto je podľa neho nevyhnutné koordinovať otváranie celej Európskej únie voči tretím krajinám s cieľom zabrániť druhej vlne pandémie.

TASR o tom informovali z Tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.