Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vo Viedni sa zranila aj Slovenka, potvrdil rezort diplomacie SR

Na videosnímke policajti zasahujú na mieste po streľbe neďaleko synagógy 2. novembra 2020 vo Viedni. Foto: TASR/AP

Pondelňajší útok vo Viedni si okrem mŕtvych vyžiadal aj viacero ťažko zranených.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Pri pondelňajšom teroristickom útoku vo Viedni utrpela zranenie aj Slovenka. Informáciu pre TASR potvrdil riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie SR Juraj Tomaga.

"Áno, môžem potvrdiť, že nás v súvislosti s včerajšími útokmi vo Viedni rakúska strana informovala o jednej zranenej občianke SR. Rezort diplomacie poskytuje náležitú konzulárnu asistenciu a maximálnu možnú súčinnosť," konštatoval. Zároveň dodal, že na miesto hospitalizácie rezort diplomacie vyslal slovenského diplomata.

Žena sa nachádza mimo ohrozenia života, potvrdil Tomaga. Ďalej uviedol, že zranenú Slovenku v nemocnici osobne navštívil slovenský veľvyslanec v Rakúsku, vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov však nateraz nemohol poskytnúť viac informácií.

V pondelok večer došlo v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a na ďalších piatich miestach k streľbe. Minister vnútra Karl Nehammer pre stanicu ORF potvrdil, že streľba bola teroristickým útokom, do ktorého bolo zrejme zapojených viacero páchateľov. Útok si okrem mŕtvych vyžiadal aj viacero ťažko zranených.