Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Vo výberovom konaní na post šéfa OS ZZS uspel Juraj Kottner

Na archívnej snímke Juraj Kottner. Foto: TASR - Dano Veselský

Rezort zdravotníctva vyhlásil výberové konanie na tento post 24. septembra. Prihlásili sa do neho dvaja uchádzači.

Bratislava 26. novembra (TASR) - Vo výberovom konaní na post riaditeľa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR uspel Juraj Kottner. Na druhom mieste skončil Michal Weinciller. Na svojom webe o tom informuje Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

Rezort zdravotníctva vyhlásil výberové konanie na tento post 24. septembra. Prihlásili sa do neho dvaja uchádzači. Ministerstvo okrem odbornej praxe po dobu piatich rokov po ukončení vysokoškolského štúdia druhého stupňa vyžadovalo od záujemcov napríklad aj vypracovaný projekt stratégie rozvoja organizácie zameraný na zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia, zefektívnenie chodu organizácie, zvýšenie efektívnosti vo využívaní finančných zdrojov, personálnu politiku či riešenie aktuálnych problémov v rozsahu minimálne desiatich strán.

Weincillera na pozícii riaditeľa tejto inštitúcie dočasne nahradil Kottner ešte koncom mája tohto roka. MZ SR vtedy uviedlo, že nový riaditeľ OS ZSS v minulosti pôsobil na manažérskych pozíciách v nadnárodných technologických a finančných spoločnostiach.