Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vo výberovom konaní na post šéfa UNB uspel Roland Schaller

Roland Schaller, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Schaller viedol UNB dočasne od konca mája. Dovtedy pôsobil vo funkcii výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Letisko Sliač.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Vo výberovom konaní na post riaditeľa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) uspel Roland Schaller. Na svojom webe o tom v pondelok informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

"Na výberovom konaní sa zúčastnil jeden uchádzač, ktorý sa v stanovenom termíne prihlásil do výberového konania a zároveň splnil predpoklady a požiadavky zriaďovateľa," informoval rezort s tým, že sa konalo vo štvrtok (18. 11.).

Rezort zdravotníctva od šéfa najväčšej slovenskej nemocnice vyžadoval okrem odbornej spôsobilosti a praxe aj projekt stratégie rozvoja organizácie zameraný na zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia, zefektívnenie chodu organizácie, zvýšenie efektívnosti vo využívaní finančných zdrojov, personálnu politiku či riešenie aktuálnych problémov.

Schaller viedol UNB dočasne od konca mája. Dovtedy pôsobil vo funkcii výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Letisko Sliač. Bývalá riaditeľka UNB Renáta Vandriaková ukončila pracovný pomer po vzájomnej dohode s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO).