Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vodič, ktorý zrazil v Čadci matku s dvomi deťmi, poputuje do väzby

Opitý 37-ročný vodič zrazil v stredu 5. októbra 2022 na chodníku v Čadci matku s dvomi deťmi. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Sudkyňa rozhodla o jeho vzatí do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu.

Čadca 7. októbra (TASR) – Vodič, ktorý zrazil na chodníku v Čadci matku s dvomi deťmi, poputuje do väzby. Sudkyňa Okresného súdu v Čadci o tom rozhodla v neprítomnosti obvineného. Uznesenie o vzatí do väzby nie je právoplatné. Prokurátor sa vzdal práva na podanie sťažnosti. TASR o tom informoval zástupca hovorkyne Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.

"Sudkyňa rozhodla o jeho vzatí do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu. Taktiež existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," doplnil Michňa.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriely Kremeňovej obvinili policajti 37-ročného vodiča z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Po dopravnej nehode v stredu (5. 10.) sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,86 miligramu na liter (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu," spresnila.

Po nehode previezli matku s deťmi aj vodiča na ošetrenie do Kysuckej nemocnice v Čadci. Matku z nemocnice prepustili, zranené dievčatko neskôr previezli na ďalšie vyšetrenia do Univerzitnej nemocnice v Martine (UNM). "Je hospitalizované na JIS oddelení kliniky detí a dorastu, jeho stav je stabilizovaný," uviedla Zuzana Marčeková z oddelenia marketingovej komunikácie UNM.