Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Slovenskí vojaci na misiách si spríjemňujú sviatky výzdobou i jedlom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na misiách a v operáciách medzinárodného krízového manažmentu je nasadených viac ako 450 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR.

Bratislava 25. decembra (TASR) - Slovenskí vojaci pôsobiaci v zahraničných misiách a operáciách si vianočné sviatky spríjemňujú ozdobením priestorov, spoločným štedrovečerným posedením či podávaním vianočného jedla. Pre TASR to uviedol hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.

"Na misiách a v operáciách medzinárodného krízového manažmentu je nasadených viac ako 450 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR, z nich približne len 20 percent môže stráviť vianočné a novoročné sviatky na dovolenkách," priblížil hovorca.

Ako poznamenal, aj sviatočný režim v operáciách sa riadi platnými nariadeniami a štandardnými operačnými postupmi tak, aby bolo zabezpečené plnenie operačných úloh.

Vianočné sviatky si pripomínajú aj vojaci vyslaní v misii OSN UNFICYP na Cypre. "Počas slávnostnej vianočnej večere budú podávané tradičné jedlá vrátane vojenskej kapustnice, ktoré budú zabezpečené pre všetkých slovenských vojakov na pozíciách. Po večeri bude v miestnej kaplnke odslúžená polnočná omša našim vojenským kaplánom," opísal veliteľ slovenského kontingentu Marek Uchaľ v predvianočnom telefonáte s náčelníkom Generálneho štábu OS SR Danielom Zmekom.