Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Vojakom pribudnú v prvom polroku ďalšie cvičenia v SR i v zahraničí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dopĺňajú sa aj dve cvičenia mimo územia SR, na ktoré budú vyslaní slovenskí vojaci - White Cloud 2023 v Poľsku a Joint Cooperation 2023 v Nemecku.

Bratislava 3. mája (TASR) - Do zoznamu vojenských cvičení v prvom polroku 2023 na území Slovenskej republiky pribudne European Shield, na ktorom si príslušníci Vojenskej polície precvičia svoje zručnosti spoločne s ukrajinskými vojakmi. Vyplýva to z aktualizovaného materiálu ministerstva obrany, ktorý v stredu odsúhlasila vláda.

Dopĺňajú sa aj dve cvičenia mimo územia SR, na ktoré budú vyslaní slovenskí vojaci - White Cloud 2023 v Poľsku a Joint Cooperation 2023 v Nemecku. Upravia sa aj niektoré počty účastníkov a časové rozpätie medzinárodných cvičení.

Ako zdôvodnil rezort obrany, dodatočné zmeny v procese plánovania prítomnosti zahraničných ozbrojených síl na území SR a vyslaní príslušníkov ozbrojených síl SR mimo územia Slovenskej republiky na účel medzinárodných vojenských cvičení nastali v nadväznosti na vývoj bezpečnostnej situácie v Európe.