Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Komisárov pre deti a zdravotne postihnutých budú voliť v piatok

Poslanci počas rokovania na 51. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave vo štvrtok 2. decembra 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na post komisára pre deti sa prihlásilo osem kandidátov. O funkciu komisárky pre zdravotne postihnuté osoby má záujem len jedna kandidátka.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Voľba komisárov pre deti a pre osoby so zdravotným postihnutím sa presunula. Dôvodom je, že poslanci Národnej rady (NR) SR ešte neukončili diskusiu k téme. Voľba sa tak bude konať pri najbližšom hlasovaní, ktoré je naplánované na piatok (3. 11.) o 11.00 h.

Na post komisára pre deti sa prihlásilo osem kandidátov. Sú nimi Katarína Hatráková, Ondrej Prostredník, Anna Niku, Mária Vargová, Natália Blahová, Jitka Hasíková, Jozef Mikloško a Katarína Szabová. Poslednú spomínanú však ľudskoprávny výbor neodporučil. Podľa slov podpredsedu výboru Petra Polláka (OĽANO) nesplnila zákonom stanovené kritériá, keď ju podporili niektoré organizácie, ktoré sa za posledných päť rokov nevenovali právam detí.

Poslanci by mali voliť aj komisárku pre zdravotne postihnuté osoby. O funkciu má záujem len jedna kandidátka, a to doterajšia komisárka Zuzana Stavrovská.