Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Záujem o voľby poštou vzrástol, v Bánovciach je trojnásobný

Ilustračná snímka Foto: TASR/Tomáš Halász

Kým v roku 2012 požiadalo o tento typ hlasovania 15 Bánovčanov, tento rok ich bolo 55.

Bánovce nad Bebravou/Kremnica 26. januára (TASR) - Viac ako trojnásobný počet žiadateľov o voľbu poštou v rámci tohtoročných volieb do parlamentu zaznamenala v porovnaní s poslednými bánovská radnica. Kým v roku 2012 požiadalo o tento typ hlasovania 15 Bánovčanov, tento rok ich bolo 55. Informovala o tom TASR hovorkyňa Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou Ingrid Mozolová.

"Okrem európskych krajín prišli na mestský úrad žiadosti aj zo Spojených štátov amerických, Kanady či Thajska," ozrejmila Mozolová.

Do Kremnice prišlo najviac žiadostí z Českej republiky
Záujem o voľbu poštou vzrástol aj medzi Kremničanmi. Kým pred tohtoročnými parlamentnými voľbami požiadalo o voľbu poštou 26 z nich, pred štyrmi rokmi to bolo podľa Ľuby Ďurčovej z kremnického mestského úradu len deväť záujemcov.

Najviac, až desať žiadostí, prišlo podľa Ďurčovej z Českej republiky, šesť žiadostí z Veľkej Británie, po dve žiadosti prišli z Nemecka a Írska. "Jedna žiadosť o voľbu poštou prišla z Bosny a Hercegoviny, Francúzska, Dánska, Luxemburska, Rakúska a Nórska," dodala Ďurčová.

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca. Do výsledku hlasovania sa započítavajú hlasy na hlasovacích lístkoch, ktoré boli doručené obci trvalého pobytu voliča najneskôr v posledný pracovný deň predo dňom konania volieb – najneskôr do 4. marca 2016.