Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Voľby aj moratórium sa predĺžia do 23.00 h

Členovia okrskovej volebnej komisie vytvorenej pre osobitný volebný okrsok spracúvajú obálky s hlasovacími lístkami voličov s trvalým pobytom mimo územia SR, ktorí hlasovali prostredníctvom pošty vo voľbách do Národnej rady SR 29. februára 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Vladimír Benko

Dôvodom predĺženia sú úmrtia členky volebnej komisie vo Veľkom Krtíši a voliča v Banskej Bystrici.

Bratislava 29. februára (TASR) - Niektoré volebné miestnosti ostanú počas sobotných parlamentných volieb otvorené až do 23.00 h. "Vo všeobecnosti sa definitívne voľby skončia o hodinu neskôr, čiže o 23.00 h," uviedla riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na Ministerstve vnútra SR Eva Chmelová.

Dôvodom predĺženia sú úmrtia členky volebnej komisie vo Veľkom Krtíši a voliča v Banskej Bystrici. Volebné miestnosti tam boli na istý čas zatvorené, a preto sa tam voľby predlžujú. "Volebná miestnosť vo Veľkom Krtíši bola z dôvodu úmrtia uzatvorená hodinu a v Banskej Bystrici na polhodinu," ozrejmila Chmelová. Volebné moratórium sa tak skončí až o 23.00 h.

Podotkla, že zasadnutia volebnej komisie prebiehajú štandardne, "bez mimoriadne rušivých podaní".

Slováci si v sobotu volia nových poslancov do Národnej rady SR. V ére samostatného Slovenska ide o ôsme parlamentné voľby v poradí. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. O priazeň voličov sa uchádza 24 politických subjektov.