Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Slovensko

Vedie Smer-SD, do parlamentu by sa dostala aj SNS

Robert Fico Foto: TASR

Z druhého prieskumu spoločnosti MEDIAN SK vyplýva, že na štvrtom mieste by skončila SDKÚ-DS a do parlamentu by sa dostala aj SaS.

Bratislava 12. júla (TASR) - Vo voľbách do Národnej rady SR by najviac hlasov dostal Smer-SD so ziskom 45,4 percenta, nasledovalo by KDH s 10,2 percentami hlasov a na treťom mieste by skončilo OĽaNO s 8,5 percentami hlasov voličov. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti MEDIAN SK, ktorý sa uskutočnil v dňoch 27. mája až 23. júna. TASR ho dnes poskytol riaditeľ spoločnosti Jindřich Bardon.

Z výsledkov ďalej vyplýva, že na štvrtom mieste by skončila SDKÚ-DS so 7,8 percentami hlasov opýtaných, nasleduje Most-Híd so 7,4 percentami, SaS s 5,3 percentami a SNS by získala 5,2 percenta hlasov. Do parlamentu by sa nedostala SMK, pretože by mala podporu len 3,8 percenta hlasov. Podpora žiadnej ďalšej strany ani hnutia by v prieskume nepresiahla tri percentá.

Na otázku "Keby zajtra boli voľby do Národnej rady SR, zúčastnili by ste sa ich?" odpovedalo 33,4 percenta opýtaných "určite áno", "skôr áno" uviedlo 22,3 percenta opýtaných, "skôr nie" 9,1 percenta a 31,1 percenta by sa na voľbách určite nezúčastnilo. Nerozhodnutých o účasti bolo 4,1 percenta respondentov. Na prieskume verejnej mienky zameranej na voľby do Národnej rady SR sa zúčastnilo 1076 respondentov.

Z prieskumu agentúry MVK vyplýva, že ak by sa voľby do Národnej rady SR konali minulý týždeň, do parlamentu by sa nedostala strana SDKÚ-DS ani SaS. Viac TU.