Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

I. Matovič má záujem o rezort vnútra, má predstavu aj o ministrovi

Na snímke líder hnutia OĽaNO Igor Matovič prichádza do volebnej centrály strany po skončení volieb do NR SR v Trnave 29. februára 2020. Foto: TASR - Michal Svitok

Na otázku, či by bolo v poriadku, aby mal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár silový rezort, neodpovedal priamo.

Bratislava 1. marca (TASR) – Víťaz parlamentných volieb Igor Matovič má pre hnutie OĽaNO záujem o ministerstvo vnútra. Má predstavu o konkrétnom ministrovi, avšak povie ju až pri rokovaniach s potenciálnymi partnermi. Uviedol to novinárom po nedeľnej televíznej diskusii.

Sme autentické protikorupčné hnutie, ktoré išlo do politiky preto, aby vykynožilo korupciu, no a na to potrebujete ministerstvo vnútra,“ myslí si Matovič. Opätovne potvrdil, že chce účinný zákon o preukazovaní pôvodu majetku.

Na otázku, či by bolo v poriadku, aby mal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár silový rezort, neodpovedal priamo. V minulosti sa dostali do médií fotky Kollára s členmi bratislavského podsvetia na spoločnej dovolenke vrátane odsúdeného bosa skupiny piťovcov Juraja Ondrejčáka. „Fotka s mafiánom je problém, ale títo ľudia (súčasná vláda, pozn. TASR) priamo s mafiánmi robili biznis,“ reagoval Matovič.