Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

I. Matovič si myslí, že so zostavovaním vlády netreba čakať

Na snímke vpravo líder hnutia OĽaNO Igor Matovič na tlačovej konferencii vo volebnej centrále po zverejnení prvých odhadov po voľbách do NS SR v Trnave 29. februára 2020. Foto: TASR - Michal Svítok

Mieni, že súčasťou vládneho programu by mali byť aj výsledky internetovej ankety rozhodni.to, ktoré hnutie zverejnilo krátko pred voľbami do Národnej rady (NR) SR.

Bratislava 1. marca (TASR) - Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič si myslí, že so zostavovaním vlády netreba čakať. V nedeľnej povolebnej diskusnej relácii TV Markíza však zdôraznil, že vládu "nechcú skladať za pomoci médií". Mieni, že súčasťou vládneho programu by mali byť aj výsledky internetovej ankety rozhodni.to, ktoré hnutie zverejnilo krátko pred voľbami do Národnej rady (NR) SR. Deklaroval, že chce, aby kabinet vydržal celé volebné obdobie.

"Každý z nás má predstavu, niekde to bude možno kolidovať," reagoval Matovič na otázku rozdelenia ministerstiev s dôvetkom, že niekde to možno bude "bezprizorné". V pozícii ministra zdravotníctva si však vie predstaviť Mareka Krajčího (OĽaNO). Chce, aby nad ministerstvami fungovala nezávislá kontrola. Uviedol tiež, že spraví "všetko pre to", aby vláda vydržala štyri roky.

Predseda SaS Richard Sulík si myslí, že sa budú vedieť dohodnúť. Ak by zostavovanie vlády trvalo aj dva mesiace, nešlo by podľa jeho slov o "žiadnu tragédiu". Sulík si vie predstaviť, že by bol aj v inej funkcii ako na poste ministra financií.

Predseda hnutia Sme Rodina Boris Kollár uviedol, že v pozícii ministra dopravy si vie predstaviť Štefana Holého. Milana Krajniaka by posunul na silový rezort, Jaroslava Karahutu na pôdohospodárstvo.

Rovnako predseda Za ľudí Andrej Kiska si myslí, že si najprv treba sadnúť a rokovať. Poznamenal, že ho Matovič na zostavenie vlády nepotrebuje.