Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia prijala bezpečnostné opatrenia na parlamentné voľby

Ilustračné foto Foto: TASR

V mestách a obciach budú na verejný poriadok dohliadať motorizované aj pešie hliadky.

Bratislava 14. februára (TASR) - Polícia prijala určité bezpečnostné opatrenia na parlamentné voľby, ktoré sa budú konať 29. februára. Zvýšený počet hliadok bude monitorovať aj prípravu volieb a budú v teréne aj po ich skončení. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Prijali sme určité bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku. Tiež ďalšie opatrenia, zamerané najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku,“ povedal viceprezident Policajného zboru generál Róbert Bozalka.

V mestách a obciach budú na verejný poriadok dohliadať motorizované aj pešie hliadky. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. "V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a tiež špeciálne policajné útvary," priblížila Bárdyová.

Dodala tiež, že zvýšený počet hliadok bude venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. V budovách, kde sa budú voľby konať, vykonajú policajti pyrotechnické prehliadky. "Pod drobnohľadom polície budú aj sídla okrskových, okresných volebných komisií, tiež sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Taktiež miesta, kde môže dôjsť k porušeniu zákona," hovorí Bárdyová. Policajti budú podľa hovorkyne úzko spolupracovať aj s predsedami volebných komisií.

Akékoľvek poznatky smerujúce k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb do Národnej rady SR, informácie o volebnej korupcii či korupčnom správaní je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na číslo polície 158,“ uviedol Bozalka.