Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PS-Spolu bude rozmýšľať, čo ďalej, tvrdí M. Truban

Na snímke líder koalície strán Progresívne Slovensko - Spolu Michal Truban vo volebnej centrále koalície v Bratislave 29. februára 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Trubana veľmi mrzí, že koalícia nebude môcť reprezentovať ľudí v parlamente.

Bratislava 1. marca (TASR) - Koalícia Progresívne Slovensko (PS)-Spolu bude v najbližších dňoch rozmýšľať, čo ďalej, po tom, ako sa nedostala do parlamentu. Líder koalície Michal Truban o tom informoval na sociálnej sieti.

Trubana veľmi mrzí, že koalícia nebude môcť reprezentovať ľudí v parlamente. "Zamyslíme sa, opravíme veci a budeme aj naďalej bojovať za také Slovensko, aké si predstavujeme," uviedol. Poďakoval aj voličom, ktorí ich volili.

V stanovisku, ktoré médiám zaslala hovorkyňa koalície PS-Spolu Silvia Hudáčková, priblížili lídri, že ešte v nedeľu zasadne predsedníctvo oboch strán. "Ideme intenzívne rozmýšľať, čo ďalej. V pondelok oznámime naše ďalšie kroky," uviedli.

Viacerí predstavitelia a zástupcovia oboch strán na sociálnej sieti poďakovali voličom za ich dôveru. Europoslanec za PS Michal Šimečka skonštatoval, že si vážia podporu a nevzdávajú sa. Programový líder koalície Miroslav Beblavý sa ospravedlnil za to, že nebudú môcť svojich voličov zastupovať. "Veľmi nás mrzí, že vás nebudeme môcť reprezentovať v parlamente. Prepáčte," napísal.

PS-Spolu podľa zverejnených neoficiálnych výsledkov získala 6,96 percenta hlasov, čo jej ako koalícii na mandát do parlamentu nestačilo.