Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Vo Vysokých Tatrách a okolí bol o voľby veľký záujem

Policajti hliadkujú počas parlamentných volieb 2020. Foto: Polícia SR/Facebook

V okrese Stará Ľubovňa prešli členovia ObVK viac ako 80 percent okrskov a nezaznamenali žiaden podnet, priestupok či iné narušenie priebehu volieb.

Vysoké Tatry 29. februára (TASR) – O voľby bol v regióne Vysokých Tatier veľký záujem, pre TASR to potvrdil zapisovateľ obvodnej volebnej komisie (ObVK) v Poprade Ladislav Maličký s tým, že do viacerých okrskov museli dopĺňať hlasovacie lístky.

Odhadom sme do okrskov na Štrbskom Plese, vo Vysokých Tatrách, do Ždiaru a do Tatranskej Javoriny museli doplniť dohromady asi 1500 hlasovacích lístkov, aby mali komisie niečo do rezervy. Ťažko povedať, koľko z nich ešte využili, to sa dozvieme neskôr, ale tatranský región, a najmä turistické oblasti boli plné ľudí a mnohí z nich využili možnosť voliť s voličským preukazom,“ uviedol Maličký. Dodal, že celkovo bola účasť v okresoch Poprad a Levoča veľmi dobrá, najviac voličov chodilo k urnám počas dňa a často stáli aj v niekoľkometrových radoch. „K večeru už chodilo menej ľudí, ale keď to môžeme porovnať s predošlými parlamentnými voľbami, tak asi prišlo viac ľudí a očakávame vysokú účasť,“ dodal Maličký s tým, že nezaznamenali počas dňa žiadne narušenie priebehu volieb a všetky volebné miestnosti by mali byť uzatvorené načas.

Celý deň bol v poriadku, mali sme nahlásené len nejaké drobné administratívne komplikácie, ale nič, čo by sme nezvládli. Pomaly očakávame, že prídu z prvých volebných okrskov,“ priblížil situáciu počas dňa v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica podpredseda ObVK Stanislav Lorko.

V okrese Stará Ľubovňa prešli členovia ObVK viac ako 80 percent okrskov a nezaznamenali žiaden podnet, priestupok či iné narušenie priebehu volieb. „Kontaktovali sme aj obce s rómskymi obyvateľmi a aj tam bol pokoj, bezpečnosť v niektorých prípadoch zabezpečovali aj policajti. Máme veľmi pozitívne informácie, že aj rómske etnikum tieto voľby zaujali a prišlo voliť vo veľkých počtoch v rámci celého okresu,“ zhodnotil zapisovateľ ObVK Radoslav Beňo. Podľa neho sa očakáva minimálne podobná volebná účasť ako pred štyrmi rokmi, je však možné, že zaznamenajú nárast. Prvé výsledky z menších okrskov by mohli mať k dispozícii už čoskoro.