Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Hlas-SD podporil kandidatúru Igora Kršiaka na primátora Nitry

Na snímke Igor Kršiak, kandidát na primátora mesta Nitra strany Hlas – sociálna demokracia, počas predstavenia na tlačovej konferencii 20. júna 2022 v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Mnohé politické strany chápu zmysel spájania, predpokladám, že vznikne koaličné zoskupenie, povedal Kršiak.

Nitra 20. júna (TASR) – Strana Hlas-SD podporí v najbližších komunálnych voľbách na post primátora Nitry občianskeho kandidáta Igora Kršiaka. Potvrdil to predseda strany Peter Pellegrini. Kršiak zároveň skonštatoval, že rokuje aj s predstaviteľmi ďalších politických strán o podpore svojej kandidatúry.

"Mnohé politické strany chápu zmysel spájania, predpokladám, že vznikne koaličné zoskupenie," povedal Kršiak. Podľa vlastných slov nerokoval s predstaviteľmi Smeru-SD ani radikálnych či extrémistických politických strán a hnutí.

Kršiak pôsobí v samospráve viac ako 20 rokov. V minulosti pracoval ako prednosta nitrianskeho mestského úradu, v súčasnosti je prednostom Mestského úradu v Trnave. Do volieb vstupuje s voľným združením Fungujúca Nitra, ktoré zároveň zastrešuje kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva. Jeho predstava o fungovaní v samospráve je založená na hľadaní partnerstiev a spolupráci viacerých politických subjektov. "Éra nezávislých kandidátov a politikov bola značne pošpinená, pretože veľa z nich sa hneď po voľbách stalo závislými od politických stranám," skonštatoval.

Kandidatúru na post primátora Nitry v jesenných komunálnych voľbách oficiálne ohlásili zatiaľ traja kandidáti. Okrem Kršiaka sa budú o tento post uchádzač aj Štefan Štefek a Marek Hattas.