Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Komunistická strana Slovenska odporúča v 2. kole volieb Pellegriniho

Na archívnej snímke predseda Národnej rady (NR) SR a kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini. Foto: TASR Martin Baumann

Čo sa týka druhého kola, na adresu Ivana Korčoka uviedla KSS "jednoznačné nie".

Bratislava 28. marca (TASR) - Komunistická strana Slovenska (KSS) odporúča v druhom kole prezidentských volieb svojim voličom spomedzi kandidátov Petra Pellegriniho. Stanovisko TASR poskytol predseda strany Jozef Hrdlička. Strana apelovala na účasť vo voľbách. Podčiarkla, že priama voľba prezidenta je pre voličov najvyšším stupňom demokratického rozhodnutia o reprezentantovi krajiny na medzinárodnom fóre.

"Vzhľadom na možnosť politického ovplyvnenia konania Petra Pellegriniho, ktorý je rozumným argumentom týkajúcim sa záujmov Slovenska prístupný, má politické skúsenosti, kultivovaný štýl politiky, ako aj racionálnejšie vnímanie zahraničnej politiky, medzinárodných vzťahov a miesta SR v nich, odporúčame voličom voľbu rozumu a podporiť v druhom kole prezidentských volieb Petra Pellegriniho," uviedla strana.

Čo sa týka druhého kola, na adresu Ivana Korčoka uviedla KSS "jednoznačné nie". Pripomenula tiež, že v prvom kole odporúčala voliť Štefana Harabina, ktorý však nepostúpil do druhého kola. Jeho výsledok však strana vníma ako dôstojný.